Aktualnosti

Neka studenti govore o nama- Benjamin Babahmetović

Od malih nogu sam bio zaljubljenik u prirodu i putovanja. Kao član izviđača u rodnom gradu „odgojili“ su me u tom pravcu. Sjedim u svojoj kući, a moji roditelji se vraćaju sa produženog vikenda koji su imali u prelijepom ambijentu priznatog konjičkog hotela. Kažu da su za vrijeme jutarnje kafice čuli puna usta nekog naizgled profesora koji za svojim sa stolom svojim sagovornicima govori – ovdje ima potencijala i mora se koristiti. Pokazao sam im fotografiju na šta su oni potvrdno odgovorili i rekli da je to taj gospodin. Odmah sam se zaželio priča i razgovora sa nevjerovatnim idejama kojima je taj čovjek imao. Najavio sam se i otišao. Tu dobrodošlicu nikad neću zaboraviti. Sjedamo, ćaskamo uz divnu, bistru i čistu rijeku Neretvu koja ide svojim tokom. Odmara i dušu i tijelo. Rekao mi je da je sa svojom suprugom pokrenuo škola za obrazovanje kadra u mnogim sferama. Vratio sam se kući i pun utisaka i prenio svojim roditeljima. I tako sam odlučio  svoje znanje usavršiti na Visokoj školi za turizam i menadžment Konjic. Pomislio sam to je to. I zaista je od samog početka pa do kraja bilo. Sami početkom predavanja sam se uvjerio kako se uvaženi profesori ophode prema studentima. Ta energija, uzajamno poštovanje, i  metode koje su bile vrhunske. Jedno od prvih predavanja je bilo o komunikaciji. Nisam bio svjestan kako je to jedan od najbitnijih i ključnih faktora u svakodnevnom životu te naravno u poslovnom svijetu. To predavanje ugledne profesorice ću pamtiti do kraja života. Vremenom sam upoznao susretljive kolege i veoma priznate profesore sa čitavog ex Yu prostora. Za vrijeme svog studiranja bio sam prisutan i na dvjema konferencijama koje su održane u Konjicu pod pokroviteljstvom Visoke škole za turizam i menadžment Konjic. A predavači sa univerziteta iz Beograda, Zagreba, Rijeke, Novog Pazara, Skopja. I svi su se udružili za promociju i poboljšanje za prosperitet obrazovnog sistema. Osim obrazovanja i seminara naučio sam i izgradio sebe kao osobu – čovjeka. Jer zaista to je jedna od najbitnih karika. A to sam upravo na Visokoj školi i naučio.

Zovem se Benjamin Babahmetović i iz Zenice sam. Na Visokoj školi za turizam i menadžment Konjic sam diplomirao na studijskom programu Geoturizma te stekao titulu bachelora Geotuizma. Osim te naučne titule kojoj sam i težio jer je to upravo ono što sam i želio spoj nauke o putovanju i prirode. Sve to ne bih mogao napraviti i uspjeti bez podrške svojih najbližih. Ali i profesora koji su me osim znanjem podučili nevjerovatnim metodama i vještinama da svaki dan bude bolji čovjek i priznatiji građanin društva. Cilj mi je uvijek bio da težim napretku i prosperitetu u svakom pogledu. To sam zaista uvidio i doživio na Visokoj školi za turizam i menadžment Konjic i svima preporučujem da se pridruže ovoj školi jer zaista stvaraju najbolje.

Po završetku studija ostao sam u Konjicu. Zahvaljujući Visokoj školi dobio sa i prvo zaposlenje. Radio sam u turističkoj agenciji koja je afirmisala i promovisala autohtone atrakcije a tu naravno mislim na Titov bunker ARK D0 i rafting na rijeci Neretvi.

Vratio sam se u rodnu Zenicu i uposlenik sam u turističkoj agenciji koja nudi aranžmana skoro po cijeloj Evropi i vrlo često sam na putu u službi turističkog vodiča. Sporazumijevam se na engleskom i italijanskom jeziku.

Svima bih preporučio ovu Visoku školu za sticanje znanje. Jer tu šta ugrabite i naučite bit će samo Vaše. A to Vam niko ne smije oduzeti nit Vam biti pandan. Zato budite svoji i sa naučenim znanjem možete sve. Znanje je najveća moć koja svaka osoba ima.

Ugodno studiranje i izučavanje nauke kroz odličan kadar koja Visoka škola za turizam i menadžment Konjic  nudi zaista je lako, zabavno i interesantno. Nećete se pokajati.